Yoga hemma med oss

Med tanke på allt som händer omkring oss just nu, hur viktigt är det inte att vi finner styrka tillsammans? Det finns så många av mina nära och kära som jag oroar mig över. Jag är rädd för att mista dem och vill att de bara ska hålla sig inne. Helst av allt vill jag att de ska sluta umgås med folk och bara sitta hemma och bunkra toapapper. Men hur mycket jag än oroar mig kan jag inte ändra på det faktum att ett litet virus kopplat ett stadigt grepp om stora delar av världen. Och det är inget vi människor kan göra något åt saken. Eller, jo något kan vi såklart göra.

Det vi kan göra

Vi kan välja att släppa kontrollen och acceptera hur det är just nu. Det är såklart inte det lättaste att göra. Dag ut och dag in så svämmar nyheterna över om Corona. Så det kanske inte riktigt är dit fel att du blir påmind hela tiden? Men oavsett hur mycket vi oroar oss så kommer det inte förändra någonting. Viruset kommer att vara där det är och göra vad virus nu än må göra. Det spelar helt enkelt inte så stor roll vad vi tycker om det eller inte.

Därför kanske vi ska försöka släppa på vår oro och bli mer närvarande för varandra istället? Det kanske är någon du bryr dig om som behöver tröst eller ett vänligt ord. Om vi kan släppa vår oro och rädsla så kanske vi istället kan vara där för varandra, vi kanske kan ringa någon vi inte pratat med på länge. Vet du inte vad du ska säga så kan du ju alltid berätta hur hängiven du blivit i den ädla konsten att tvätta händerna. Kanske delar ni intresset?

 

Våra klasser

 

Yinyoga – för att släppa spänningar och lindra smärta

Yinyoga bygger på ställningar, som nästan alltid utförs sittandes eller liggandes. Du utmanar dina vävnader, men inte mer än att du ändå kan slappna av. På så sätt får kroppens ligament, bindväv, skelett och leder belastas på ett mjukt sätt vilket ökar rörligheten och avspänningen i kroppen. Metoden tillåter både kropp och sinne att hitta ett lugn och har en mycket god effekt mot spänningar, stress och smärta genom ökad cirkulation och minskade spänningar.

Tisdagar 17:30 – 18:45

 

Mjuk yoga – för en mer rörlig, stark och skönare kropp

Öva på att hantera din stress- och smärt med min mjuka terapeutiska yoga! Den kombineras med fysiska övningar, andnings- och koncentrationstekniker samt meditation. Här bygger du upp dig själv på djupet själsligt, mentalt och fysiskt. Du lär dig känna efter inom dig och lyssna utan att kritisera. Du lär känna dina förutsättningar på nytt och hur du bemöter dem för att må bra på alla sätt.

Torsdagar 17:30 – 18:45

 

Återhämtande yoga – vila på riktigt

Restaurera hela ditt system genom vila med en terapueftiskt behandling av yoga, uteslutande liggandes på mage eller rygg. Här jobbar du med avspänning i kroppen men också med omedvetna delar av dig själv som påverkar dig så väl fysiskt som psykiskt, beteenden, bemötande och ditt mående. Klassen hålls på förmiddagen för att ge effekt under hela dagen.

Söndagar 10 – 11

Live yoga på Zoom

LIVE YOGA

Plats: Instagram Yogiriet

Yinyoga: Tis. 17:30 – 18:45
Mjuk yoga: To. 17:30 – 18:45
Återhämtande yoga: Sö 10-11

Pris: Kostnadsfritt

Lärare: Therese lögdahl