Fördjupande Workshops

Du kanske har varit med om att du gått in i ett mörkt rum och trodde att någon stod där. En kall kår drog genom hela kroppen och för ett ögonblick frös du till. Det autonoma nervsystemet aktiveras till kamp eller flykt.  Responsen är en del av vår ”överlevnadsfysiologi” där reptildelen av hjärnan tar över kontrollen (och inte förnuft och rationalitet).

Förhoppningsvis kom du tillbaka till dina sinnens fulla bruk när du tände lampan och du märkte att ditt sinne hade spelat dig ett spratt. När den överhängande faran har passerat kommer ett friskt nervsystem att återgå till lugn och ro.


När otrygghet blir ett problem

Men för vissa händelser stängs aldrig kamp- eller flyktresponsen av. Du kanske känner dig osäker i dina relationer eller stor stress på jobbet. Du förblir i ett tillstånd av fara, trots att din omgivning saknar några fysiska hot. Dessa händelser kan vi kalla för trauman och kan visa sig på massor av olika sätt:

Otrygg anknytning
Utvecklingstrauma
Chock
Stress/utmattning-PTSD
Kronisk/långvarig sjukdom
Ångest/oro

Detta är alla reaktioner som är utformade för att skydda dig från hot på ett fysiskt eller emotionellt plan. Kroppen är designad för att reagera på fara, och i de flesta fall är den väldigt bra på att slutföra denna uppgift. Så frågan blir, hur hjälper vi kroppen att hantera sina trauman?

Vi jobbar såklart med trygghet!

När vi verkligen kan känna att ”allt är bra och jag känner mig trygg”, först då kan vi börja bearbeta de ”hot” som inte längre finns omkring oss och vi kan låta vårt nervsystem slappna av.

Denna workshop skapar förståelse, trygghet och självkänsla. Vi kommer att gå igenom:

Disidentifiering och narrativ upplösning.
Somatisk och verbal bearbetning.
Relationsresonans/samreglering.
Relations- och regleringsfokuserad beröringsterapi.
Förkroppsligad orientering till nuet.
Bygga motståndskraft ( att skapa och öka toleransfönstret).
Förståelse att du kan självreglera och känna trygghet även om du inte gör det idag.

Eller för att uttrycka det på ett enklare sätt 😊,
du kommer att få:

Förståelse för vad som kan ha skapat dina trauman.
Guidning vad du kan behöva förändras för att känna dig trygg.
Öva på metoder hur du ska göra för att stärka din grundtrygghet.

 

Anmälan och frågor!
Anmäl dig nu, vi har begränsat antal platser till workshopen! Den är gratis för sig som har medlemskapet Fördjupning via Yogiriet.

Har du en fråga?

Ställ den här!

Fördjupande Workshops Online


Plats: ZOOM
Pris: 599 kr eller Fördjupning
Beställ: Workshop

Tillfällen 2022:
15 maj – 08.00-12.00

Friskvårsbidrag


Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag på våra fördjupande workshops? Beställ en kurs och få ett kvitto som du kan skriva ut och ge till din arbetsgivare. Har du några frågor kan du skriva till oss på info@yogiriet.se