Om Play Videoarkiv

Min tjänst Play är ett verktyg som kan hjälpa dig med långvarig smärta och kronisk stress. Det erbjuder över 100 färdiginspelade yogaklasser som är speciellt utformade för att hjälpa dig med dina specifika smärtor och stress. Klasserna innehåller olika yogaövningar och tekniker som kan lindra symtom såsom reumatism, fibromyalgi, nacke, rygg mm.

Du kan se det som ett stort videobibliotek där du kan söka fram den klass som hjälper dig med dina besvär.

Så här gör du för att hitta din yogavideo:

1. Gå till Play-sidan på webbplatsen.
2. Välj en kategori som passar dina behov.
3. Sök efter en specifik video genom att ange det område du vill behandla.
4. Förfina din sökning genom att välja en specifik del av området du vill behandla.
5. Välj en video från resultaten som passar dina behov och börja titta.

Behöver du ytterligare hjälp?

Nedan följer en mer detaljerad beskrivning av hur du kan söka efter en klass som passar dig på Yogiriet Play. Ta dig gärna tid att läsa igenom för att få en bättre förståelse av hur tjänsten fungerar.

Steg 1. Välj en kategori som passar dig

När du är inne på sidan och scrollat ned kommer du att hitta en sökfunktion. Den är indelade i tre huvudkategorier: Kropp och fysiologi, Känslor och kognition samt Yoga och meditation. Du kan läsa mer om varje kategori längre ned på sidan.

Steg 2. Sök fram den kategori du vill ha hjälp med

När du klickar på en kategori dyker en meny upp. Genom att klicka på det område du har besvär inom filtreras videos fram inom det området. Exempelvis, väljer du ”Kropp och fysiologi” och fyller i ”överkropp” dyker alla klasser upp som behandlar överkroppen.

Steg 3. Förfina din sökning

Tittar du till höger på menyn ser du ett plustecken. Klickar du på den kan du specialisera ännu mer. Om vi fortsätter med exemplet överkropp och du klickar på pluset kan du välja mellan ”axlar, nacke och rygg”. Om du klickar i nacke filtreras alla klasser fram som behandlar nacken. Alla andra klasser sorteras bort.

Detta hittar du inom varje kategori

Kropp och fysiologi

Inom kategorin Kropp och fysiologi hittar du klasser som fokuserar på att hjälpa dig att hantera smärta och besvär i din kropp. Dessa klasser kan innehålla yogaövningar och tekniker som specifikt riktar sig till en viss kroppsdel, som exempelvis axlar, nacke eller rygg. Du kan också hitta klasser som fokuserar på kroppens funktioner såsom kroppskännedom som hjälper dig att känna in hur din kropp fungerar. Om du är stressad och behöver återhämtning kan du också hitta klasser inom den här kategorin som fokuserar på avslappning och vila.

Känslor och kognition

Inom kategorin Känslor och kognition hittar du klasser som fokuserar på att hjälpa dig att hantera dina känslor och tankemönster. Dessa klasser kan innehålla tekniker för mindfulness och avslappning, samt övningar för att hjälpa dig att identifiera och hantera känslor som orsakar obehag. Du kan också hitta klasser som fokuserar på att ändra dina tankemönster, som kan hjälpa dig att hantera stress och smärta på ett mer konstruktivt sätt.


Yoga och meditation

Inom kategorin Yoga och meditation hittar du klasser som fokuserar på att hjälpa dig att hantera stress och smärta genom yoga eller meditation. Du kan också hitta klasser med olika syften, som exempelvis avslappning, fokus, eller hjälp med att hantera specifika besvär. Jag erbjuder klasser inom yinyoga, mjuk yoga och återhämtande yoga.

Jag hoppas att detta gjort det tydligare hur Yogiriet Play – videoarkiv fungerar. Har du någon fråga får du gärna skicka ett mail till mig på info@yogiriet.se

Till Play – videoarkiv.