Klass 1 – Rörelsens effekter

Rörelse och trauma

Under denna modul kommer vi att fördjupa oss i sambandet mellan rörelse och trauma samt utforska hur olika rörelsetekniker kan användas som verktyg för att stödja vår kropp och nervsystem i läkningsprocessen.

Du kommer förstå rörelsens betydelse för nervsystemet och få testa på att pandikulera, identifiera, skapa utrymme. Begrepp som du såklart kommer introduceras för och få förklarade.
Du kommer få göra övningar som involverar din hållning och reflektion samt övningar för medvetenhet och avslappning av dina muskelspänningar. Detta för att främja medvetenhet, kroppsnärvaro och avslappning.

Något som är viktigt är kunskap om vad som kan dyka upp och hur du kan tacklar det. Vi kommer att utforska hur trauma kan påverka vår förmåga och sättet vi rör oss och vilka strategier som kan användas för att hantera och övervinna dessa utmaningar.

Dessa övningar är en kraftfull resurs för att hantera smärta och stress och främja vårt välmående.

Så här gör du:

I det högra navigerinsfältet finns programmets alla avsnitt. Om fältet är stängt är det bara att klicka på pilen så öppnar det sig.

Klicka därefter på den genomskinliga cirkeln. Det är där du befinner dig idag. Svarta cirklarna är avsnitt som du har klarat av.
Lycka till!