9 fördelar du upplever när ditt nervsystem är reglerat

Jag önskar att allt arbete med att läka trauma och reglera nervsystemet kunde summeras lätt som en plätt på en enda sida, där du får varje liten detalj, metod, teknik och teori som behövs, så att om du bara följer DET, och endast DET, skulle ditt liv mirakulöst förbättras.

Jag önskar att den magiska sidan kunde smälta bort all ångest du känner och smärta du upplever och ge dig ett lugnare, mer zen-liknande tillstånd…

Sanningen är att, baserat på mina många år av professionella- och personliga erfarenhet, är det helt enkelt inte möjligt! Jag har testat de flesta genvägar…

MEN vad som kan hända är en översikt av några nyckelfördelar, som när de upplevs och levs dagligen (även under hög stress), blir tecken på att man är lite hälsosammare och mer reglerad i sin nervsystemsfysiologi.

Du har säkert googlat en del på smärta, psykisk ohälsa, välmående, medicinering, symptom och olika tillstånd? Har du inte? Det finns mycket information där ute om vad som händer med ett mänskligt system när det är sjukt och eller ”dåligt”. Vad vi vet mindre om är vad som händer i ett system som är hälsosamt och vet du, det letar vi inte heller efter i lika hög utsträckning.

Vi är bra på att se det som är fel

Tänk på det… vi är duktiga på att titta på vad som är fel. Kanske borde vi försöka oss på att istället titta på vad vi vill röra oss mot och sedan ställa frågan: vad måste hända för att komma dit? Och sedan lära oss att vara fokuserade på själva resan mer än att vara uppslukade av resultaten?

Ett hälsosamt nervsystem brukar visa sig genom att:

  • Komma ner från stress naturligt.
  • Somna fridfullt och vakna på morgonen känna sig utvilad och fräsch.
  • Göra att din kropp känner sig avslappnad och trygg.
  • Upprätthålla näringsintaget för alla cellers behov (tänk på celler i din mage som suger upp bra vitaminer och mineraler) och även utsöndra toxiska avfallsprodukter (typ, avföring!) enkelt, stabilt och regelbundet.
  • Reparera och återskapa dina celler och kroppsvävnad i en harmonisk hastighet som inte är för långsam och inte för snabb, men är PRECIS rätt för dina unika behov.
  • Tänka och skapa med kristallklar fokus och inte alltid fastna i en ’hjärndimma’.
  • Vara produktiv i de projekt, det arbete och de uppgifter du gör varje dag.
  • Styra bort från skadliga människor som skapar kaos och konflikt i ditt liv.
  • Vara förälder eller partner med större lätthet, bättre gränser och mer empati (även under de tuffa tiderna).
  • Göra att du kan och orkar engagera dig i meningsfulla relationer som vårdar och ger dig trygghet.


Sker inte detta för dig?

Kanske kan vi backa från denna lista och betrakta det som en utgångspunkt i vår strävan efter inte bara individuell och familjeläkning, men global läkning för mänskligheten som helhet.

Om du finner att merparten av dessa fördelar inte sker för dig, är det troligt att ditt nervsystem lever i vad vi kallar överlevnadsstresskemi (tänk på fight/flight-responsen som pumpar ut adrenalin och kortisol hela dagen, eller fryser-responsen som får dig att känna att det är svårt att ta beslut, svårt att agera, eller får dig att inte lyssna och vara i världen på ett sätt du skulle vilja).

Du kan läsa mer på vår sida under fritt material och hitta alla resurser som jag har helt gratis för att börja din resa redan idag o se hur du kan röra dig mot en helt annan vardag som är mer energifylld och balanserad.

Skriv en kommentar