Dag 14

Går det att förbättra sin sömn?

Ja, det går att sova bättre och få en god natts sömn. Oftast krävs det inga avancerade hjälpmedel. Vi kan med små justeringar lösa många av våra hinder. Men vad är det då vi behöver göra? Många av oss sover i ett svalt och mörkt rum redan. Utöver att vara noga med dina sömnrutiner, såsom att du går och lägger dig och går upp vid ungefärliga samma tid så tycker vi att du ska pröva vårt ”Lär dig sova bättre-program”.

Sov gott och få mer energi

Många av oss har hört att vi behöver ta hand om påfrestningar från omvärlden för att därefter kunna få en god natts sömn. Det känns som om man testat allt för att göra det, många olika strategier, men det kan vara förvirrande med ”allt” som ska göras. Och tröttsamt. Till råga på allt finns det många som tjänar pengar på att vår dåliga sömn kvarstår. Hur många ”sömnförbättrande” produkter finns det inte, som tyvärr inte har den effekt som utlovas?  Vi föreslår därför en omvänd strategi, se dig själv. Dt gör att du kommer få en god natts sömn och därefter kan du bättre hantera din omvärld.

Satsa ingenting på din sömn

Så om du som så många av oss är rädd för att inte få tillräckligt med sömn – ta det bara lugnt. Med det här programmet ska vi se till att vi förbättrar vår sömn avsevärt utan att kämpa för det. Du kommer öva på att möta din sömn med lätthet oavsett om du somnar eller inte, om du sover hela natten eller inte. Det som krävs är att du följer programmet och att därefter upprätthåller din vana med korta meditationer eller yoga dagligen. Och låta det ta sin tid, behålla lugnet och tilliten till hur fort du ska sova bättre och gott. Det är då din dåliga sömn på riktigt kan hamna i sopkorgen och du verkligen kan sova gott om natten.

Så här gör du

Till höger finns ett navigeringsfält med dag ett, dag två dag tre osv. I fyllda cirklar är dagar du har klarat av. Klicka på transparenta cirkeln, det är på den dagen du befinner dig i programmet.