Filosofi

Lär dig styra din egen båt 

Denna kurs uppmanar din kropp att avaktivera ditt sympatiska nervsystem. Du vet det som gör att du jäktar genom livet, har svårt att sova om nätterna och gör att du alltid är fullt beredd på faror och hot. Alltid redo, alltid i reaktion. Istället hjälper denna kurs dig att från grunden se det som triggar dig och se till att det parasympatiska nervsystemet får en chans att titta fram.

Lär dig släppa taget

För en stund kommer du varje dag låta allt det externa, det som finns utom dig, vara. Det är ibland jobbigt och tungt. Och känner du så är det för att du inte ännu lärt dig hur du behöver bemöta dig själv i stunder av tystnad. Det är inget konstigt. Vi lär oss sällan det i hemmet, skolan, i bandomen eller som vuxna. Men nu får du chansen att faktiskt göra det. Att faktiskt lära dig hur du släpper taget. Hur du ändå kan stanna med dig själv när stormen drar in. Hur du lyssnar med öppenhet på vad du än möter inombords.

Investera i din hälsa

Sömnproblem, att alltid vara sjuk, att läka långsamt, att ha trög mage eller alldeles för slirig sådan, trög cirkulation och högt eller lågt blodtryck, listan kan göras lång. Mycket av det har att göra med livsstil och hur vi har lärt oss att på bästa sätt leva. Det handlar ofta om omedvetna strategier som en gång gynnat oss, som att slå bort alla känslor och förnimmelser som känns obehagliga, att överrösta det som skriker inom dig eller att göra mer trots att kroppen längtar efter mindre. Att inte lyssna. En livsstil som du här får ändra på. I tystnad.

Så här gör du:

I det högra navigerinsfältet finns programmets alla avsnitt. Om fältet är stängt är det bara att klicka på pilen så öppnar det sig.

Klicka därefter på den genomskinliga cirkeln. Det är där du befinner dig idag. Svarta cirklarna är avsnitt som du har klarat av.
Lycka till!