Andningen har betydelse

Smärtfri rygg på 6 veckor

80 procent av alla svenskar drabbas någon gång i livet av ryggont.

Är du en av dem?

Att ha ont i ryggen är väldigt vanligt och kan bero på många olika saker. Du kan bland annat ha drabbats av diskbråck, ryggskott, scolios, spinal stenos, en kotförskjutning eller artros. Men ibland har man ont utan att det är någon direkt skada i ryggen. Oavsett om du har en skada eller inte så kommer dessa klasser att göra dig väl.

Lär om dina gamla mönster
Genom att utmana redan invanda, omedvetna mönster som uppkommit på grund av skada eller som orsakar värk kommer du kunna förändra din hållning och bli mer medveten om ditt rörelsemönster. Dessa klasser kommer lära om kommunikationen mellan hjärna och muskel vilket är absolut nödvändigt när det handlar om att bli av med värk.

Du kommer också att lära dig att lyssna på kroppen och dess signaler i högre mån vilket bidrar till att du sätter sunda gränser för dig själv.

Vi övar värme och tillit
Känslorna kring ryggont kan vara många så väl som att känslor kan dyka upp när vi arbetar med ryggontet. Forskning har visat att mycket av det onda i ryggen beror på känslor som oro. Därför kan vi jobba dels med de stressande faktorer som vi har i våra liv och vi kan jobba med känslorna som uppstår i våra kroppar för att kunna böja ryggen och röra oss mer fritt.

Jag lovar att den här kursen kommer få dig att känna att din rygg är en stöttning mer än en begränsning.

Under sex veckor kommer du att:

– Lindra smärtan ryggen.
– Förebygga nya problem.
– Känna dig mjukare och smidigare.