Dag 6

Meditera fram ett bättre förhållningssätt till stress

Du kan lära dig att koppla av och bli mer fri från stress. Genom meditation och yoga lär du dig att förändra din inställning till stress och blir mer accepterande till dina upplevelser. Det i sin tur kommer öka dina möjligheter till att genomföra konstruktiva förändringar som i sin tur även de kommer att leda till minskad stress. Du kan inte förändra världen, men det går att påverka din egen inställning till och upplevelse av stress.

Ta tid för avkoppling

Så, vad ska vi göra för att stressa ned? Många av oss tar till metoder som ger avkoppling för stunden, men som inte ger någon långvarig effekt och absolut inte bryter mönster. Metoder som inte hjälper oss att sänka våra höga stressnivåer. Vi tror att vi kopplar av när vi i själva verket inte gör det, exempelvis vid TV:n eller telefonen. Det kanske inte är så konstigt, när mycket i vår omvärld är designad för att lura till sig vår uppmärksamhet. Det vi behöver göra är att välja bort några ögonblick av sådant som tar vår energi och istället ge oss den tiden för verklig avkoppling.

Lär dig stressa konstruktivt

Om du känner att din vardag är på tok för stressig så har vi därför goda nyheter. Du kan göra mycket för att du själv ska hitta balansen och minska din stress, det enda som krävs är kanske lite hjälp på traven. Med det här programmet kan du lära dig att hantera din stress bättre. Låt oss därför göra oss av med vårt jäktade jag och istället hitta ett nytt ”jag” som har ett mer konstruktivt sätt att se på stress.

Så här gör du

Till höger finns ett navigeringsfält med dag ett, dag två dag tre osv. I fyllda cirklar är dagar du har klarat av. Klicka på transparenta cirkeln, det är på den dagen du befinner dig i programmet.