Yogiriet ger fria yogaklasser under Corona

Det finns några saker som driver oss just nu, saker som vi behöver jobba på att våga möta. Rädsla till exempel. Om vi låter den rinna på så leder den till stress och om vi inte stillar stress så blir den mer långvarig och leder till panik och det gör att vi tar ologiska beslut som resulterar i destruktivitet och ett förbryllande hamstrande av toarullar… Bland annat…

Vi behöver göra två saker och ta ansvar i det.

1. Ta hand om vår fysiska hygien.
Med det menar jag att vi tvättar händerna, håller social distans, håller oss hemma om vi känner minsta tecken på förkylning. Vi har ett ansvar att följa Folkhälsomyndighetens råd.

2. Ta hand om vår mentala hygien.
Med det menar jag att vi tar hand om vårt tillstånd och stillar sinnet. Nu pratar jag inte om en positivitetsrörelse utan en stillhetsrörelse. Jag vet nämligen att om vi går upp till kamp mot det som känns inom oss så får vi problem. Tyvärr är det vår allra vanligaste strategi och vi behöver lära om för att må bra i situationer kris. Du behöver inte möta det med positivitet, men med nyfikenhet. Med att se det.

Vi finns här för dig. Jag kommer inte lära dig att tvätta händerna men tillsammans kan vi lära oss att tvåla in sinnet. Göra det mer flexibelt inför såna här händelser.

Yoga och meditation är inte något som magiskt kommer ta bort det onda, det som känns eller förstör för oss. Nej, yogan ser inte ens världen i den typen av svartvita bild. Vi måste göra massa jobb såklart, rent beslutsmässigt och aktivt gå in för att förhindra kraftig smittspridning men vi behöver också acceptera oss själva i denna situation och inte arbeta emot det vi känner så förbannat. Ja, det känns läskigt, obehagligt och katastrofalt, men det behöver vi flyta med i. Se. Lära oss av.

Är du som jag så skakas livet om lite då och då. När det skakar hittar jag nya sätt att förhålla mig till det. Jag utvecklas för att jag ibland behöver det och kanske inte för att det är det jag vill. Tro mig, jag kan vara rätt motsträvig och envis och svartvit, fråga min karl, Richard. Jag behöver ofta en putt i rätt riktning och ofta en famn att vila i. Och nu tror jag att väldigt många behöver just det.


Själv hemma men tillsammans!

Därför har jag valt att hålla fria klasser i yoga. För att du och alla andra som vill i din omgivning kan komma ihop och supporta varandra och samtidigt kan du göra något för bara dig. För att jag behöver det och du. Vi är inte ensamma i detta. Vi är tillsammans. Och på många sätt visas denna extremt fina sida hos människor som hjälper andra människor. För att vi är en enhet.

Så – Fria klasser alltså. Där vi ställer in och ställer om. Där vi lär känna oss själva i en ny situation, kanske mitt i en kris. Där vi håller om varandra i en ny situation och också i ett nytt forum.

Om du behöver detta, säg inte bara det, utan ta dig tid. Du får den av mig. Jag gör det fritt för att jag tror att du behöver det. Att alla behöver det. Jag vet nämligen att du och jag kan påverka kroppens spänningar och hur den reagerar på yttre stimuli. Hur den reagerar på dina tankar. Och med lite stillhet kommer det förändras. Med andetagen kommer det förändras.

Hur lång tid det tar? Hey – hur lågt är ett snöre?

Var? När? Hur?

– Vi ses tisdagar (yin) och torsdagar (lugn, mjuk yoga) 17.30 – 18.45
– Samt söndagar (restorative – avslappning) 10.00-11.00


Jag håller klasserna på Instagram. Klicka bara på profilbilden så dyker det upp en live sändning vid ovannämnda tider. Jag kommer börja sända live en stund innan om du vill fråga något.

För mig så hoppas jag att det blir en stund tillsammans på ett högre plan. Där man kan känna sig inkluderad och bidra, med sin blotta energi. Ett forum där vi dyker upp för varandra. Har du frågor om hur det går till kan du bara maila din fråga!

Vi ses!
/Therese

Skriv en kommentar