Lucka 14 – Nackspänning bye bye!

Jag var i Thailand på en Yoga Teacher Training för många år sen. Redan första veckan tänkte jag ”vad har jag gett mig in på?”. Herregud. Avhopp efter avhopp skedde den veckan. Men idag är jag glad att jag gick klart. Den var tuff. Alldeles för tuff för mig egentligen. Inte direkt på det sättet jag jobbade men ack så lärorik. Jag fick lära mig om kroppens bimekanik, hur kroppen hänger ihop på ett mycket bra sätt. I intensiteten hann vi med mycket och jag fick lära mig andningsövningar, meditationer, traumamedvetenhet och fysiska moment som jag haft stor nytta av. Alltså jag dör vad glad jag är att jag fick den utbildningen.

En grej jag fick med mig var denna övning för axlar och nacke. Som vanligt vill jag att du inte bara testar en gång och säger blä. Utan gör det många gånger.

Jag sa blä efter första gången nämligen. Vi gjorde övningen i 5 minuter varje dag. Jag höll på att krevera, men det blev lättare och lättare. Du ska inte göra den i fem minuter. Jag lovar!

Här kommer alltså en fantastisk övning för nacken. Den ger dig flöde i musklerna i form av blodgenomströmning och du får på så sätt mindre värk och sveda. Du kommer kanske känna bättring direkt men om du inte gör det, fortsätt ett tag för att se vad som händer för dig. Den kan dessutom vara rejält tung till en början.

Lycka till!

Skriv en kommentar

Kommentarer