Lucka 2 – Frigör andningen

Vi får så ofta höra att vi ska andas på ett visst sätt och ditt och datt. Av den anledningen ser jag ofta elever när jag är ute och undervisar som spänner bröstmuskulaturen och hämmar den för att andas med magen. För vi hör ju ofta att magandning är rätt och det blir en tolkning av ändamålet hos eleven. Detta är bara ett exempel. Ett annat är att vi tidigt lär oss att hålla in magen vilket innebär att magen får motstånd och restriktioner att röra sig fritt vilket påverkar andetaget negativt eftersom lungorna och diafragman och övrig muskulatur som som arbetar med vår andning inte kan användas i sin fulla potential.

Ofta gör vi dessa restriktioner och fler omedvetet såklart. Och mycket händer bara vi blir medvetna.

För vi kan andas. Att andas är en grej som vi bara gör. Men med tiden skapar vi restriktioner i form av föreställningar, kunskap, tro, trauman, spänningar som inskränker sättet vi andas på. Här börjar du resan att frigöra det o låta dig själv fungera som du är skapt.

Skriv en kommentar