Lindra fatigue, öm kropp och skapa bättre sömn!

Ge dig själv snabb effekt – med en enda övning varje kväll…

Här kommer kanske den enklaste positionen i världen för att balansera ditt nervsystem, sänka dina stressnivåer, sova djupare och vakna mer utvilad. Viparita Karani. – Gör den 10 minuter innan sovdags varje kväll. 

Det har varit en superlång dag för mig. Det betyder att jag behöver extra mycket stillhet innan jag går och lägger mig. Kanske en tyst stund. Kanske en andningsövning, men framför allt denna position som liksom paketerar lite av varje i en enda övning. Den tillåter både kroppen och sinnet att gå ner i varv och hjälper till att släppa spänningar och stress. Ibland släpper själen en tår och ibland somnar jag i den (läs… somnade… jag har småbarn numera…)

Även om allt du behöver göra är att lägga upp benen på en vägg sa ger det direkta, snabba resultat. Ni som yogat med mig på restorative vet. 

Ligg på rygg medrumpan så nära en vägg som möjligt. Lägg sedan upp benen så att baksidan av dina ben vilar helt och hållet mot väggen och andas i. tiominuter. Easy peasy!

Fördelarna är många

  • Minskar svullenhet och ödem – Genom att arbeta med omvänd gravitation ger det en skjuts till stagnerade kroppsvätskor som kan ha byggs upp vid dålig blodcirkulation eller bara att ha stått mycket under dagen. Också högst effektivt för förstorade vener och trötta fötter. 
  • Drar ner på oro och stress – Genom att kombinera positionen med djup, rytmisk andning aktiverar du “rest and digest”- systemet, parasympatiska nervsystemet. 
  • Förbättrar cirkulationen – Genom att kroppen hamnar upp och ner underlättas förmågan för blodet att pumpa tilIbaka blodet till hjärtat.
  • Minskar ryggsmärta eller spänning – Trycket på ländryggen minskar (speciellt om du gör denna I sängen eller på annat mjukt underlag)
  • Lindrar trötta, ömma ben 
  • Stretchar baksida lår och ländrygg lätt och mjukt 
  • Ökar blodflödet till nacken, halsen – ökar cirkulationen till sköldkörteln

Testa några kvällar och låt mig få veta hur det fungerar för dig! Och yogar du med mig på Instagram på söndagar kommer du säkert stöta på denna många gånger! 

Skriv en kommentar